Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с трансмисията при незагрял автомобил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с трансмисията при незагрял автомобил

Здравейте!!

Преди 3-4 дни се сдобих с Алфа Ромео 156 1,9 JTD - общо взето мечтата ми се сбъдна. Тази сутрин обаче когато я запалих (това беше най-студената сутрин откакто имам колата) и включването на първа се оказа истинско изпитание - голяма мъка, защото се опитвам да не упражнявам сила, за да не разваля нещо, но пък иначе не може да се включи. Оставих двигателя да поработи малко и след 2-3 минути започна да става по-лесно (включването на първа и втора). Реших въпреки всичко да я изкарам от гаража и потеглих сравнително нормално и с времето колкото повече загряваше - толкова по-добре се включваха, и накрая достигна етапа, в който става като в масло - изключително лесно. Та питането ми е дали някой е запознат с този вид проблем - признавам си че не разбирам много от коли..даже изобщо, но по пътя на логиката си мисля че трябва да има нещо общо с маслото на скоростната кутия..

PS: За технически преглед към Динекепрес ли да се обърна. Надеждни ли са? Защото до този момент нямах възможност да я закарам, а е важно

на колко километра е колата? сменено ли е маслото в трансмисията!? аз моето като го смених предавките започнаха да влизат по лесно и гладко
    Късмет!
    Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

И аз мисля че ако смениш маслото ще си решиш проблема.Предполагам че са сипали по-гъсто поради някаква причина.
      sigpic
      "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Мерси Предполагам не е сменяно, но ще се заема дори още утре по въпроса

Comment

И задължително си налей синтетично а не минерално масло, защото когато е студено, пак ще имаш проблеми с превключването на предавките.
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Не знам дали си въобразявам, но знам че ако съм по инерция с 130 да речем, и отипам от свободна на включа на пета и има адско хъркане, ако не подхраня с междинна газ.....оня ден сложих една руска добавка, дето пишеше глупости от сорта че подобрявала синхронизатори и прочее скоростнокутиини проблеми, и по баирите и нанадолнищата около тунела на Тракия пробвах същото, и мога с чиста съвест да заявя че въпреки че лоста влизаше с известно усилие, то хъркане нямаше......аз по принцип съм противник на добавките, макар че съм на мнение че някой от тях вършат работа, но все още не бих казал категорично че тази е променила нещо......пишише че опаковката е за литър масло, ще взема още една - ще покарам известно време и тъй като имам останали 3 литра масло ако след като го сменя пак има старите симптоми, то със сигурност ще мога да седна и да напиша че тая кафява мъзгия има положителен ефект.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              една руска добавка, дето пишеше глупости от сорта че подобрявала синхронизатори и прочее скоростнокутиини проблеми

Незнам да ли е същата като тази която ние сипахме на една фиеста(не помня как и беше името,че беше преди 2 г.)но наистина прави чудеса.Форда виеше като вълк и след сваляне ка кутията се установи че е карана почти без масло и бяха износени зъбчатките.След сипването на тази добавка шума утихна наполовина.
              Alfa Mito 1.4
              156 2.0 155 ex
              156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

И сега да си представиме какви подправени коли си купаваме и що проблеми после!
                sigpic
                Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от nikotm Покажи съобщение
                  Незнам да ли е същата като тази която ние сипахме на една фиеста(не помня как и беше името,че беше преди 2 г.)но наистина прави чудеса.Форда виеше като вълк и след сваляне ка кутията се установи че е карана почти без масло и бяха износени зъбчатките.След сипването на тази добавка шума утихна наполовина.
                  Ще трябва да и снимам опаковката....видях че освен за ск. кут има някаква и за масло, но не се зачетох.....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Може би добавката се казва ресурс.?
                    Според мен това са глупости общо взето. Наливайте си хубави масла и си карайте и това е
                    sigpic
                    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Working...
                    X